En ole ehtinyt juomaan sitä vielä koko päivänä. Tai pystynyt. Aamulla oli sen  verran huono olo ja paniikki päällä, ettei voinut ajatellakaan kahvia. Sen jälkeen on ollut vähän kiire, joten... No, nyt on pannu puolillaan ja pääsee nauttimaan siitäkin. Ruoka on toinen asia erittäin korkealla 'Juuri näitä!' -listassa. Söin eilistä makaroni-kookosmaito-hunaja-wokkivihannesmössöä pari tuntia sitten. Vielä oli hyvää, sen kun heitti voita pannulle ja lämmitti.

Koulupäivästä selvittiin taas vaihteeksi kunnialla, vaikka herääminen tuottikin tuskaa ja panikointi vielä enemmän. Pääsin koululle jälkeen yhdentoista ja hilluin ruokalassa kaverin kanssa. Olihan se mukavaa... Mitä nyt melutaso oli taas vaihteeksi aika luja. Mutta niin. Uskonto meni hienosti omalla painollaan eteenpäin sijaisen seurassa. Life of Brian saatiin ujutettua mukaan ja juttua riitti, vaikka meitä olikin vain kahdeksan oppilasta paikalla. Sen jälkeen oli psykologiaa ja lähes täysi luokka, mitä tuli ihmeteltyä suuresti. Luulisi, että valinnainen "Persoonallisuus ja mielenterveys" -kurssi ei houkuttelisi kaikkia. Näköjään olin sitten väärässä. Hyvähän tuo toisaalta, ei ole turhan hiljaista sitten loppupeleissä.

Mitähän muuta... Saamen itseopiskelu. Varmaan helpommin ymmärrettävissä kuin viro. Eli "Buorre beaivi. Mu namma lea Korpisusi ja mun lean nieida. Suohtas deaivvait!" Tämän kaiken opin siis tänään. Hyvä minä! Niin. Kielet on jänniä. Ja saamen kieli on helppoa. Sanat muistuttavat paikoitellen melko paljon suomen kieltä (ja jos ei sitä niin sitten ruotsia). Ellei kielioppi olisi vaikeaselkoinen asia, olisin opetellut varmasti jo norjaa, islantia, saksaa, espanjaa, fääriä ja latinaa. Vähintään. Tolkienin kieliä tuskin tarvitsee mainita...

Mutta. Mikäs tässä on ollessa ja kahvia ryypiskellessä. Voisi taas hetkeksi paneutua miettimään, että mikä tästäkin sudenpenikasta sitten isona tulee. Huomenna lisää kirjoittelua, ellen keksi jotain äärimmäisen tärkeää ja oleellista. Kattoo ny.

Päivän kirja: Cealkke dearvvuođaid - Saamen kielen kurssi 1

Soiva biisi: Poets of the Fall - Maybe Tomorrow Is a Better Day

Osuvia sanoja:"Jos ei sauna, viina ja terva auta niin tauti on kuolemaksi." - Suomalainen sanonta